En dag i djurparken

Vi gav bort ett presentkort i julklapp, det handlade om ett barnfritt veckoslut för Lisa och Thomas. Fast egentligen var det ett allibi för oss att låna barnen och åka till Borås Djurpark. Det verkade som om man måste ha minst en barnvagn för att komma in i parken. Som sagt, vi packade bilen med matsäck, ombyten, kameraväska, reservkläder, sulky, bilbarnstolar och till slut klämde vi in barnen (W två år och L tre och ett halvt) och oss själva i bilen och gav oss iväg. Vi hade väl inte hunnit ut ur Ulricehamn innan W sov sött, medan storasyster ivrigt berättade att hon varit i Djurparken förut, och vad man kunde vänta sej att se där.

Föräldrarna hade talat om för oss att, visst kan vi ta med sulkyn mest för att köra allt bagage i den. Barnen vill helst gå eller springa, sa dom. Så blev det nu inte, om det berodde på veka vikarierande morföräldrar eller nåt annat, men hur som helst så användes sulkyn flitigt av både lillebror och storasyster.

Första fikapausen tog vi strax efter entrén vid dinosaurierna. Sen avverkade vi ganska snabbt pelikaner, bergsantilop och ponnyhästarna. Sen kom vi till savannen. Elefanterna stod på rad och sträckte sina snablar så långt som möjligt för att beta gräs lite närmare oss som stod och tittade på. Spännande!!!
Vi fundera lite på vilken av elefanterna som var mamma och vilken som var pappa, till slut bestämde L hur det låg till med detta. Efter savannen var det dags att leta efter grillplatsen.

Den låg alldeles bredvid lejongropen. Vi hittade en plats att sitta på, ja det var ju egentligen bara jag som satt. Calle skötte korvgrillningen, W letade upp varenda trädrot som gick att snubbla på och L hittade guldstenar som hon radade upp. Efter denna lätta lunch infann sej paltkoma för båda barnen. Men W är ju yngst och hade därmed företräde till sulkyn. Det blev många stopp vid lammingarna, getterna, köra traktor innan vi kom fram till lekplatsen. Där fick L oanad energi igen och klättrade upp och ner i klätternät och klätterväggar. Lillebror hade fullt upp med att klappa grisarna i Barnens Zoo.

Vi vuxna hade ju tänkt att efter djurparksbesöket skulle vi gå till Max och käka hamburgare. Så vi satte oss i bilen körde mot hamburgerrestaurangen. "Jag är trött", sa L och somnade direkt, så av hamburgerrestaurangbesök blev intet.
Men en kanondag har vi haft i Borås Djurpark och är det nån mer som vill låna ut sina barn som övningsobjekt så är det bara att höra av sej.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Det är bra att ni tränar för när det väl blir tid att ta hand om mina barn (det lär väl dröja ett bra tag) så har ni vanan inne :)

2011-05-23 @ 13:35:24
URL: http://tanthanna.blogspot.com
Postat av: hjalmar

nu vill jag också åka till djurparken!!

2011-05-24 @ 06:13:06
Postat av: Lisa

Ååå..vilken härlig resumé.

Får ni inte tag på några andra ungar så vet jag två som gärna ställer sig på tur igen (L +W såklart..) W är jättemallig över sin nya fina mugg och L kan inte sluta prata om hela äventyret :)

Tack!

2011-05-24 @ 13:54:49
Postat av: Pc

Bra summerat och egentligen kan det väl inte bli för många fikastunder så jag kunde nog tänkt mig någon till. Och lite klena är nog den yngre generationens barn som inte hängde i till MAX...

2011-05-24 @ 23:07:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0