Jag blir bara så trött ...

... på otillgänglig telefonsupport.
Mitt internet och min bredbandstelefon slutade fungera i söndags. Jag ringer supporten i dag, väntetid 50 minuter, och får veta att den kombination jag har (stadsnät och bredbandstelefon) inte ska fungera. Bevisligen har den gjort det sen i februari i år i alla fall, men nu är det slut på det roliga. "Jag ska koppla dej vidare så att du får ändra bredbandstelefon till vanlig telefon", sa Tobias, Patrik, Johan eller vad han nu hette.
OK, jag väntar, och väntar, och väntar - och blir slutligen nedkopplad. Ringer upp igen, kommer till fel person igen, och blir vidarekopplad. Väntetiden sägs vara 30-40 minuter. När det har gått 1 timme och 5 minuter lägger jag på, och ringer upp igen. Väntetiden sägs nu vara 10 minuter. Efter 45 minuter kommer jag fram till Jenny, eller Sofi, eller vad hon nu hette. Hon upplyser mej om att jag har kopplats fel och kopplar mej till någon Patrik, Johan eller Henrik. Han lyssnar på mej och ska undersöka om jag får ändra tillbaka bredbandstelefonen till analog telefon UTAN ATT BETALA NÅGOT FÖR DET.
Tele2 har sålt en tjänst till mej som inte ska fungera. Nu vill dom eventuellt ha betalt för att ta tillbaka tjänsten.
Och detta efter att ha suttit i telefonkö i nästan 3 timmar!!
Han ska ringa upp mej i morron igen för att ge mej besked. Jag säger bara det: Tele2 - om ni ska ha betalt för att ta tillbaka en tjänst som inte fungerar, då går jag till Plus!!!

Landvetter flygplats

Så var det dags för Hanna att resa till England. Fyra månader utan "Hej mamma!" i telefonen när hon är på väg till/från spårvagnen.
I två dagar vägde hon sin väska, varannan gång vägde den 21,3 kg eller nåt sånt, varannan gång 19,7 kg. Fram till 1 oktober får bagage inte väga mer än 20 kg på SAS. Efter detta datum är reglerna lite generösare. Men plocka i och stuva om, efter ett antal gånger, varav sista gången fem minuter innan vi åkte till flygplatsen, så var Hanna och väskan överens om innehållet.
En halvtimma efter planerad avfärd från Högsbo, dvs 5.25 i lördags morse åkte vi iväg genom ett nästan folktomt Göteborg. När vi passerade Götaplatsen var det några personer som var på väg till/från nånstans, för övrigt var det tomt.Incheckningen på Landvetter gick snabbt, ingen övervikt på väskan."Frukost", sa Hanna. Café Göteborg låg nära till och vi tog varsin kaffe och macka.Lite engelska pund är bra att ha när man kommer fram till Heathrow.Så uppför rulltrappan för vidarebefordran till gaten.

I väntan på ...

... att Hanna ska säga "hej då" till sina kompisar. Sen ska vi sova en liten stund innan jag skjutsar henne till Landvetter fvb till London för en fyra-månaders-tripp till sin syster. Det blir early  mornning, efterson planet går kl 7.20 och Hanna ska ha lämnat sin väska senast 50 minuter innan.

Kastrups flygplats

I går skjutsade vi Elin till Kastrup. Hon skulle flyga därifrån till London. Trevlig utflykt, tänkte jag när jag lovade att jag skulle skjutsa henne. Vi kan ta det lugnt ner, stanna i Malmö en stund och se oss omkring. Malmö är ju en fin stad att flanera i, och vi hade ganska gott om tid.
Men naturen ville annat - höstens första storm angjorde västra och södra Sverige och det blåste och regnade hela dagen. Och inte lite heller!! Så det där med att flanera i Malmö gick i stöpet. Vi såg Turning Torso från bilen, och tack vare att jag har glastak i bilen så kunde även vi som satt i baksätet se toppen av huset.
Sen blåste vi över bron. Tur att vi tagit reda på vad det kostar att åka över - 185 kr, enkel resa. Så vi stack betalkortet i automaten och vips, så var jag 375 kronor fattigare. Det där med 185 kr var nog lite fel konstaterade vi.På Terminal 2 var "bagdropen" redan öppen när vi kom, så Elin droppade Hannas 19,6 kg tunga väska. Hon passade på att väga sin egen handbagage också, 13,5 kg. Som tur är har EasyJet inga restriktioner när det gäller vikt på handbagage, bara man kan lyfta upp väskan i hyllan ovanför sätena. Och det kunde Elin, sa hon.Så tog vi en fika på kaféet, skickade gratulationskort till Rich som fyller år i dagarna, sen gick vi åt var sitt håll.- Nu dröjer det innan jag kommer tillbaka, sa Elin innan hon gick uppför trappan.
Jaja, då får vi väl komma och hälsa på framöver då! Vi ses snart Elin m fl!!
Blomsterprakt
På Gustaf Adolfs torg sålde man bland annat blommor. Det verkar ha varit goda tider för cyklamen


Medan hortensiaoch clematis inte var lika lockande till inköp.

Göteborg i bilderPelargoner

Var ute och tittade till mina pelargoner i trädgården. Dom längtar efter sol!
London Eye

"Var vill du helst ...

... hälsa på mig, i soliga Los Angeles eller gråa (röda?) Falun?" frågar sonen i sin blogg, apropå att han söker till collage i USA till vintern. Frågan har inte ett enkelt svar, Hjalmar. Självklart vill jag gärna åka till Los Angeles, eller nån annan trevlig stad på västkusten i USA. Tanken på att tillbringa ett par veckor i solen är absolut tilltalande. Och eftersom jag aldrig varit i USA överhuvudtaget finns det mycket att utforska i denna stora kontinent. Det låter väldigt spännande, och jag kanske bokar biljett på en gång.

Men hälsa på dej, Hjalmar, det gör jag faktiskt helst om du bor i Falun. Lättare att ta sej dit, tågresan tar en dag. Jag kan säkert bo på ett bra vandrarhem, din syster kan tipsa om bra boende där. Dessutom var det länge sen jag var i Falun och det finns mycket att se där också - gruvan t ex.

Fast det är ju inte det som är huvudsaken, var jag vill komma till dej och hälsa på - det viktigaste är att du gör det du vill. Du kan ju alltid flytta till Falun sen :)

Två saker vill jag dock skicka med dej:
1. Lägg på några kol och försök fixa en bättre inkomst än veckopengen du får från pappa under hösten. (jag vet att du söker jobb, men ...)
2. I din presentation över dej själv ska du, förutom att du beskriver dej som "en nattuggla, jag vill ha mitt rum stökigt, jag lyssnar på rock och jag är blond och blåögd" tillägga att "mamma kommer också att bo här". (om du vill att jag ska komma och hälsa på dej, alltså ...)

Lycka till med framtiden, Hjalmar!!


RSS 2.0