Ack nu är det vinter

Jag tycker verkligen inte om vinter och kyla. Snö betyder att jag varje gång jag ska åka nånstans måste börja med att skotta fram bilen, sopa av all snö som fallit sen sist och skrapa rutorna. Sen sätter jag mej i en kall bil och först efter nån mil har rutorna blivit rena från snö och is. Visst har jag garage, men dörröppningen är inte anpassad efter måtten på dagens bilar, alltså går det inte att köra in min bil utan att riskera att skrapa i sidorna i dörröppningen. Så det blir till att låta bilen stå utomhus. Ok, jag har motorvärmare, det hjälper ju en del i alla fall.
Men innan jag kommer ut till bilen måste jag skotta ut mej från huset. Så det är inte tal om att spontant åka iväg nånstans.
Vinter betyder också invasion av möss i mitt hus. Ja, invasion och invasion för resten, är kanske att ta i en smula. Men hittills denna vinter har jag fångat 4 st möss i fälla på övervåningen, och 1 st mus i soppåsen i köket. Ljudet av små gnagare i väggarna är vardagsmat, men det är inte nåt jag är överförtjust över i alla fall.
Nä, jag längtar verkligen till våren och sommaren, sol och värme. Jag har starkt funderat på att gå i ide några månader nu.Det här är bara början ....


Bortskämd?

Har just sett TV-programmet "Ung och bortskämd". Tio ungdomar som inte gjort ett handtag i hela sitt liv, som blivit uppassade av föräldrarna. Ungdomar som tycker att det är äckligt att städa, skulle aldrig komma på att städa själva, men som inte har svårt att låta mamma och pappa städa efter dom. Ungdomar som tycker att två timmar är "fruktansvärt lång arbetsdag".
Man kan ju fråga sej vem som har lärt ungdomarna detta beteende. Föräldrarna som inte vågar säga nej, som vänder ut och in på sej för att deras barn inte ska behöva göra ett handtag vare sej hemma eller nån annan stans.
Vill bara säga till mina kära ungdomar - ni är världens bästa!!

RSS 2.0