Om hur jag sparade ...

... 1400 kr åt mej och 3000 kr åt försäkringsbolaget :)
Vi var ju i Kew Gardens i London förra torsdagen. Mycket att fota - blommor, träd, blommor igen, och lite annat. Makro-objektivet satt på kameran. Efter ett par timmar bytte jag objektiv, lade makrot i väskan tillsammans med mina andra kamera-attiraljer. Så kom påfågeln och slog upp sina stjärfjädrar och modellade framför oss fotografer. En hel del kort togs och när vi skulle gå så tog jag min kameraryggsäck från bänken och skulle gå. Det var bara det att jag hade inte stängt blixtlåset, så makrot ramlade ner på stenbeläggningen - och skramlade. Det var ytterst nära jag sa några väl valda ord, men besinnade mej och konstaterade att "det var nog inte så bra, det". Jag plockade upp objektivet och la det snabbt i väskan, vi fortsatte vår promenad i Kew Gardens.

Hemma hos Elin och Rich kollade jag med lite folk omkring mej var jag kunde få tag i ett nyt tobjektiv, eftersom det är billigare att handla i England än i Sverige ville jag fixa det under min vistelse i landet. Jessops (stor fotokedja i England även internethandel) hade objektivet till det facila priset av £349. Så Elin och jag for nästa dag till Bicester där Jessops har butik, men det fanns naturligtvis inte inne. Inte heller butikerna i Oxford (två stycken) eller Stradford-upon-Avon hade objektivet, men i London fanns det. Så på påskdagen åkte jag till London bland annat för att inhandla det efterlängtade, men vad finner jag när jag kliver av bussen? Jo, påskdagen en av de största helgdagarna i England, så nästan alla butiker var stängda :(

Jag gav upp jakten på objektiv, och bestämde mej för att inte alls spara pengar åt försäkringsbolaget. Dom kan minsann betala vad det kostar att köpa det i Sverige. Själv får jag ju betala 1500 kr i självrisk i alla fall.

Så, sista dagen när jag skulle packa ner mina saker och åka hem bestämde jag mej för att ta en titt på objektivet, vilket jag inte hade gjort tidigare, jag hade bara skakat på det och det skramlade ordentligt. Därför tog jag av linsskyddet och vad fick jag se??? Jo, det var bara UV-filtret som hade gått sönder. Objektivet var helt, dock i behov av rengöring eftersom glas från filtret hade skramlat runt. Men nu ska jag bara inhandla ett filter, vilket kostar 99 kr hos http://www.scandinavianphoto.se/product/list.aspx?sid=6238208, samt göra rent objektivet.

På så sätt sparade jag 1400 kr åt mej själv och 3000 kr (makrot kostar 4500 kr i Sverige) åt försäkringsbolaget, fast det vet dom inte om.

Bilderna? Dom kommer efterhand ....20 aprilAllianceRocky och Lisa

Elin och Alliance

Rocky till attack

Vårbilder

Gick ett varv runt huset och såg tecken på att våren har siktet inställt på att besöka Lyckås i år också :)
En utflykt till Ramhultafallen

Vi gjorde en utflykt i dag, Hanna och jag. Eller rättare sagt, när jag skjutsade henne till Göteborg tog vi en liten om väg och körde över Sätila och Ramhultafallen. Vad vi gjorde där? Fotograferade såklart. Här är några av mina bilder.


Om du har en stund över ...

... så kan du ägna tjugo minuter åt att lyssna på den här novellen Brun Morgon av Franck Pavloff.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1111&artikel=4396004

"När direktivet om att det inte längre är tillåtet att äga en hund som inte är brun, tycker många att det är tråkigt men tänker inte så mycket mer på saken.
Franck Pavloff beskriver i Brun Morgon hur en diktatur växer fram utan att s.k. vanliga människor förstår att de borde reagera.
Franck Pavloff skrev Brun Morgon när Jean-Marie le Pen hade stora valframgångar i Frankrike. Idag är hans dotter Marine le Pen en populär presidentkandidat. Brun Morgon har åter blivit en brännande aktuell skrift."

Jag tyckte att den var bra :)

Paradigmskifte ...

... eller nu är det väl dags för vintern att dra sej tillbaka för den här säsongen!

Nu får blåmesarna, talgoxarna, nötväckorna och alla de andra småfåglarna som tittat in för en fika i vinter leta mat på annat håll. Ni är välkomna tillbaka till senhösten igen. Jag lovar att vara lite tidigare ute och utöka matsedeln till dess.


Hanna tog bilden när hon var här i slutet av mars.

Sista buketten tulpaner har vissnat i vasen på matrumsbordet. Lite tragiskt, eftersom tulpaner är min favoritblomma.
Det i stället dags att driva på de pelargoner som jag har övervintrat, att så frön som jag skickat efter och nu närmast ska jag plantera penséer i en kruka på trappan.

Så där ja, nu var det gjort!

Vill du ha ett jobb med låg lön och dåliga villkor - sök till vård och omsorg

"Det tycks som att vi på kommunalområdet haft avtal som inte fungerat väl i förhållande till sysselsättningen. Då ska man se över dem."
Finansminister Anders Borg anser att kommunanställdas löner är för höga, han vill att kommunerna ska hålla igen i kommande löneöversyn. Självklart - här finns mycket att hämta, vi är ju så många!!! Och så länge vi har råd att jobba mindre än heltid är det ju helt klart att vi har för höga löner. (obs ironi!!)
Han anser också att kommunerna ska öka produktiviteten. Trots att jag tänker så det knakar, så kan jag inte förstå vad det är han menar med det. Vi kan ju inte skynda på mer med de aktiviteter vi gör, det är inte personalen som bestämmer hur länge kunderna/brukarna/boende vill stå i duschen, njuta av maten eller titta på TV.
Men det är klart att vi kan laga mer lättuggad mat så det går snabbare att äta, kanske bara ett lagat mål mat om dagen, övriga måltider kan bestå av näringsdryck som brukarna kan ta sej själv i bästa fall. Vi kan ju minska möjligheten till dusch till en gång varannan vecka ...
Allvarligt talat, kanske finns det någon tid att "spara", men den ska i så fall gå tillbaka till brukarna som återbäring.
- - -
Hur ska vi få kommande generationer av ungdomar att arbeta inom vård/omsorg om framtiden är lägre lön och sämre villkor, för att inte tala om obefintliga karriärmöjligheter.
Någon som vill läsa intervjun med finansminister Anders Borg, så finns den här

http://ka.se/index.cfm?c=96668#kommentarer

RSS 2.0