För 25 år sen

Då stod jag och vävde traslöpare i parti och minut. Vi hade fått en stor beställning från Hemtex på traslöpare och då räckte inte vardagarna till, utan vi fick jobba även på helgerna. Denna lördag var det jag som skulle väva. Jag stod med propparna i öronen för att stänga ute bullret från vävmaskinen. Men de stängde ute inte bara ljudet från vävmaskinen, utan även ljudet från radion som alltid stod på i bakgrunden. När jag skulle ta kaffepaus hörde jag radion, och då fick då höra vad som hänt dagen före.
Det var den dagen som Olof Palme mördades.

Jaha

Då har jag ett hyfsat bredband igen då. Även om Telia inte har levererat sin utrustning för bredband och telefoni så går det att använda konkurrentens utrustning. Så nu har jag ingen ursäkt för utebliven uppdatering av bloggen.
Men i dag har jag ägnat hela dagen åt att städa. Nu så här i efterhand verkar det som jag har ett mindre palats när jag ska städa. Har hållit på hela dan, men bara hunnit med två rum! Snacka om att vara noggrann i arbetet. Hanna - du kan väl komma och hjälpa mej nästa helg, jag sparar resten till dess.

Uppdatering av bloggen

Tyvärr blir det alltför sällan nu för tiden. Eftersom jag har ett mobilt bredband med egen vilja är det lite opålitligt att påbörja en alltför omfattande uppdatering. I förmiddags hade jag förberett för lite nya bilder, och hade bra täckning på modemet. Men - just när jag höll på med att ladda upp bilder så hände något med signalstyrkan så det blev inga bilder. Om två veckor har jag fast bredband igen ....

Jag fick ett kort från min brevbärare ...

Det stod att jag from 28 februari kommer att få posten senare än i dag (kl12.00), att Posten måste utveckla och anpassa verkasmheten, att brevvolymerna har minskat och att brevbärarnas utdelningsturer behöver justeras. Ja, men det är väl ok att man anpassar verksamheten efter verkligheten, det har jag absolut inget emot.
Men sen stod det: "Precis som i dag börjar postudelningen redan på morgonen, men jag delar ut post under en lite längre tid. När du får din post beror på var längs utdelningsturen du bor."
Då undrar jag; varför tar det längre tid att dela ut mindre mängd post? Kanske är det så att brevbäraren älskar sitt arbete så mycket att han/hon vill hålla på längre, och nu när brevvolymen inte är så stor, så måste man köra ännu långsammare för att dra ut på nöjet så länge som möjligt.
Jag missunnar absolut inte min brevbärare att ha roligt på jobbet, men hon/han kan väl dela ut posten först. Faktiskt trodde jag att det faktum att brevvolymen minskar leder till att jag får posten tidigare på dagen.
Suck - logistik!

RSS 2.0