Sen sommarkväll
Solen stod lågt på himlen när jag kom hem i kväll och det var ett fantastiskt ljus. Nu kommer sommaren tillbaka och det precis lagom till helgen när vi ska ha examensfest i Kärr.

Fick ett mail från Swedbank


"Vi märkte ogiltiga inloggningsförsök till ditt konto online från en okänd IP-adress.
På grund av detta har vi tillfälligt ditt konto.
Vi behöver dig att uppdatera din kontoinformation för din Internetbank skaåteraktiveras
vänligen uppdatera dina faktureringsuppgifter idag genom
>>>>>Klicka här>>>>>>
bara kontrollera de uppgifter du angivit ärkorrekt.
Med vänliga hälsningar,
SWEDBANK Medlem
Services Team

PS. Länken i detta meddelande kommer att ut inom 24 timmar. Du måste uppdatera din betalningsinformation"

Men snälla Swedbank, kan ni inte anställa någon som är bättre på svenska språket, så dom slipper använda Google translate!!

Vilken tur ....

... att jag inte klippte av maskrosorna! Då hade den här domherren och hans sambo inte kunnat äta sej mätta på maskrosfrön.En dag i djurparken

Vi gav bort ett presentkort i julklapp, det handlade om ett barnfritt veckoslut för Lisa och Thomas. Fast egentligen var det ett allibi för oss att låna barnen och åka till Borås Djurpark. Det verkade som om man måste ha minst en barnvagn för att komma in i parken. Som sagt, vi packade bilen med matsäck, ombyten, kameraväska, reservkläder, sulky, bilbarnstolar och till slut klämde vi in barnen (W två år och L tre och ett halvt) och oss själva i bilen och gav oss iväg. Vi hade väl inte hunnit ut ur Ulricehamn innan W sov sött, medan storasyster ivrigt berättade att hon varit i Djurparken förut, och vad man kunde vänta sej att se där.

Föräldrarna hade talat om för oss att, visst kan vi ta med sulkyn mest för att köra allt bagage i den. Barnen vill helst gå eller springa, sa dom. Så blev det nu inte, om det berodde på veka vikarierande morföräldrar eller nåt annat, men hur som helst så användes sulkyn flitigt av både lillebror och storasyster.

Första fikapausen tog vi strax efter entrén vid dinosaurierna. Sen avverkade vi ganska snabbt pelikaner, bergsantilop och ponnyhästarna. Sen kom vi till savannen. Elefanterna stod på rad och sträckte sina snablar så långt som möjligt för att beta gräs lite närmare oss som stod och tittade på. Spännande!!!
Vi fundera lite på vilken av elefanterna som var mamma och vilken som var pappa, till slut bestämde L hur det låg till med detta. Efter savannen var det dags att leta efter grillplatsen.

Den låg alldeles bredvid lejongropen. Vi hittade en plats att sitta på, ja det var ju egentligen bara jag som satt. Calle skötte korvgrillningen, W letade upp varenda trädrot som gick att snubbla på och L hittade guldstenar som hon radade upp. Efter denna lätta lunch infann sej paltkoma för båda barnen. Men W är ju yngst och hade därmed företräde till sulkyn. Det blev många stopp vid lammingarna, getterna, köra traktor innan vi kom fram till lekplatsen. Där fick L oanad energi igen och klättrade upp och ner i klätternät och klätterväggar. Lillebror hade fullt upp med att klappa grisarna i Barnens Zoo.

Vi vuxna hade ju tänkt att efter djurparksbesöket skulle vi gå till Max och käka hamburgare. Så vi satte oss i bilen körde mot hamburgerrestaurangen. "Jag är trött", sa L och somnade direkt, så av hamburgerrestaurangbesök blev intet.
Men en kanondag har vi haft i Borås Djurpark och är det nån mer som vill låna ut sina barn som övningsobjekt så är det bara att höra av sej.

Efter regnet

Vårruset 2011

I dag har det regnat i Jönköping!! Och just i dag när Vårruset genomfördes. Inte sen jag var med första gången 1991 har det regnat, så varför just i dag??? Fast det gjorde inte så mycket, vi sprang/gick/joggade runt Rocksjön i alla fall. Den här gången hade dom mätt banan ordentligt, och upptäckte att tidigare års sträckning var 300 m för kort. Så vi dom gjorde en slinga till på slutet, så att det blev de 5 km som utlovats.
Vi var sju stycken i Team Havre som tog oss runt i olika tempo. Madde var snabbast så hon fick hämta picknick-kassen. Vi andra slöt upp efter hand. I kassen fanns lax, kalkon, bröd, potatissallad och lite annat smått och gott. Men picknicken blev inte så långvarig eftersom en del av oss började frysa efter ett tag.
Maria, Ulrica, Madde, Madelene, Jessica, Mia - vi ses nästa år igen. Jag ska börja träna lite tidigare då. Ska utmana Madde som sprang hela sträckan. Vi kommer igen!!!

London påskdagen 2011


Westminster bridge


Big Ben
Regent street, pyntad inför prinsbröllopHyde Park


Hyde Park och London Eye


Speaker´s corner

RSS 2.0