Inför sommaren

I dag har jag planterat pelargonskott. Klippte ner de pelargoner som jag övervintrat och fick många nya plantor. Om hälften av dom överlever och blir till stora plantor, så räcker det för min del i sommar. Lite problem med var jag ska förvara dem, det är ju fullt i alla fönster redan. Hanna erbjöd sej att ta hand om dom i sin lägenhet, men med tanke på hur det gick med hennes odlingar förra året så såg jag det inte som ett alternativ. Det får bli bord framför fönstren och förhoppning om en tidig vår och sommar .....

2011

Vid den här tiden på året är det många som summerar året som gått. Jag föredrar att se framåt och tänker därför försöka sia om vad som kommer att hända under 2011.

Januari - Hjalmar åker till USA och kommer förmodligen att stanna där till i sommar,  jag och Elin fyller år, fast inte på samma dag.
Februari - tänker jag nog hälsa på Elin och Rich i England.
Mars - har jag förmodligen bytt arbetsplats.
April - får jag fortsätta att jobba fackligt en dag i veckan. Borås djurpark öppnar för säsongen.
Maj - ytterligare två födelsedagar, Hjalmar och Hanna, Vårruset går av stapeln i Jönköping och jag tänker delta.
Juni - hoppas på nån bra konsert på Nya Ullevi, efter midsommar börjar min semester med kanonväder, och så kommer Hjalmar tillbaka till Sverige igen.
Juli - en del av semestern kommer jag förhoppningsvis att tillbringa i annat land (vilket??).
Augusti - kan jag börja flytta in i min nyinredda vind, cykelutflykt på banvallen nånstans, Tjejmilen i Stockholm, Calle fyller år.
September - får jag ett efterlängtat besök.
Oktober - kommer att bli den varmaste oktober på tio år.
November - dags att ut och resa igen, den här gången till en europeisk huvudstad.
December - blir det baluns till nyår.

Nästa år vid den här tiden ska jag utvärdera, och se vad som har blivit verklighet.

Heltid en rättighet, deltid en möjlighet - för alla

Hörde just en debatt på Aktuellt mellan vänsterns Josefin Brink och en moderat man från Arbetsmarknadsutskottet. Vänstern förordar en lag mot ofrivilligt deltidsarbete. Moderaten tycker att vi ska ta det på ett svenskt vis och gå långsamt fram. Han tycker dessutorm att man ska vara glad att "ha en fot inne på arbetsmarknaden".

Säg det till alla deltidsarbetande kvinnor inom vård och omsorg eller handel, säg det till den kvinna som efter 25 år på arbesmarknaden fortfarande är i stadiet att "ha en fot inne på arbetsmarknaden", dvs bara bli erbjuden deltidstjänster. Snacka om att kunna hålla balansen i många år.

Samtidigt visar det sej att inom områden inom handel där det är mest män anställda, t ex inom elektronikhandeln, där är det mer vanligt med heltid än deltid.

RSS 2.0