På jakt efter våren

Efter att ha suttit inne och tittat på Vasaloppet på TV lockades jag att gå ut i solen. Trodde kanske att jag skulle kunna hitta några vårtecken. Det var ju inte så kallt, bara omkring nollstrecket, men vinden var kall.
Jag gick en bit in i naturen, kanske skulle det finnas några små snödroppar som trotsade snön, men inte. Allt jag såg var snö, kristalliserad snö och lite gammalt fjolårsgräs.





Åkern var helt snötäckt och man kan se spår efter hare, rådjur och älg. Spår efter djuren kan man för övrigt se lite varstans i trädgården. Buskar som blivit tuggade på och som fått en helt ny form i vinter.



Men till slut hittade jag i alla fall lite av ett vårtecken. I syrenhäcken börjar bladen växa så smått. Så det finns hopp om vår i år också.


Kommentarer
Postat av: Pc

Det är uppenbarligen skillnad på snö och isläget uppströms Ätran jämfört med det jag ser här i Falkenberg. Men våren kommer och Tofsvipan som redan kommit hjälper till att mota bort vintern.

2011-03-06 @ 22:31:16
Postat av: Hanna

Mm... Vi pratar vår med eleverna och gör ett utbyte med Johannas treor i Norsjö. Vi pratar om att våren skiljer sig i vårt avlånga land, men inte bara på längden tydligen. Igår fotograferade jag krokus och snödroppar i rabatten utanför mitt hus. Här är våren minsann på intågande.

2011-03-07 @ 17:27:01
URL: http://tanthanna.blogspot.com
Postat av: Elin

Mina tulpaner (som du planerade mamma) ar uppe :) I alla fall bladen. Krokus, snodroppar och paskliljor har vi ocksa! Solsken och idag har det varit +9 C'

2011-03-08 @ 14:01:03
URL: http://missearlymorning.blogg.se/
Postat av: Hanna

Som mamma planterade? Hur är det med det som jag planterade? :)

2011-03-08 @ 16:23:26
URL: http://tanthanna.blogspot.com
Postat av: Elin

Aaaa, var det duuu! Ja, ni ar ju sa lika....

2011-03-09 @ 16:29:38
URL: http://missearlymorning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0