Heltid en rättighet, deltid en möjlighet - för alla

Hörde just en debatt på Aktuellt mellan vänsterns Josefin Brink och en moderat man från Arbetsmarknadsutskottet. Vänstern förordar en lag mot ofrivilligt deltidsarbete. Moderaten tycker att vi ska ta det på ett svenskt vis och gå långsamt fram. Han tycker dessutorm att man ska vara glad att "ha en fot inne på arbetsmarknaden".

Säg det till alla deltidsarbetande kvinnor inom vård och omsorg eller handel, säg det till den kvinna som efter 25 år på arbesmarknaden fortfarande är i stadiet att "ha en fot inne på arbetsmarknaden", dvs bara bli erbjuden deltidstjänster. Snacka om att kunna hålla balansen i många år.

Samtidigt visar det sej att inom områden inom handel där det är mest män anställda, t ex inom elektronikhandeln, där är det mer vanligt med heltid än deltid.

Kommentarer
Postat av: Pc

du får tänka på att en moderat politiker först och främst ska ordna så att vi slipper betala så mycket i skatt och då blir det inte pengar över till några heltider inom det offentliga. Men vi kommer konsumera mer tror dom och då blir det mer lönsamt för dom som säljer elektronik och byggvaror så dom kan erbjuda fler heltider...

2011-01-08 @ 13:44:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0