Vill du ha ett jobb med låg lön och dåliga villkor - sök till vård och omsorg

"Det tycks som att vi på kommunalområdet haft avtal som inte fungerat väl i förhållande till sysselsättningen. Då ska man se över dem."
Finansminister Anders Borg anser att kommunanställdas löner är för höga, han vill att kommunerna ska hålla igen i kommande löneöversyn. Självklart - här finns mycket att hämta, vi är ju så många!!! Och så länge vi har råd att jobba mindre än heltid är det ju helt klart att vi har för höga löner. (obs ironi!!)
Han anser också att kommunerna ska öka produktiviteten. Trots att jag tänker så det knakar, så kan jag inte förstå vad det är han menar med det. Vi kan ju inte skynda på mer med de aktiviteter vi gör, det är inte personalen som bestämmer hur länge kunderna/brukarna/boende vill stå i duschen, njuta av maten eller titta på TV.
Men det är klart att vi kan laga mer lättuggad mat så det går snabbare att äta, kanske bara ett lagat mål mat om dagen, övriga måltider kan bestå av näringsdryck som brukarna kan ta sej själv i bästa fall. Vi kan ju minska möjligheten till dusch till en gång varannan vecka ...
Allvarligt talat, kanske finns det någon tid att "spara", men den ska i så fall gå tillbaka till brukarna som återbäring.
- - -
Hur ska vi få kommande generationer av ungdomar att arbeta inom vård/omsorg om framtiden är lägre lön och sämre villkor, för att inte tala om obefintliga karriärmöjligheter.
Någon som vill läsa intervjun med finansminister Anders Borg, så finns den här

http://ka.se/index.cfm?c=96668#kommentarer

Kommentarer
Postat av: Jenny Rydin

Very well put Monica!! Värt att notera kan ju vara att inte ens företrädarna för Tranemo Kommun förstår vad Anders Borg menar...

2011-04-04 @ 10:17:03
Postat av: Calle

Jag tycker det är precis som vanligt, regeringen säger vad dom vill göra (och när dom kan gör det) sedan förnekar dom bestämt att dom menade att det skulle tolkas på det sättet...

2011-04-05 @ 21:12:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0